Jednostavan način za uređenje vašeg životnog prostora je korištenje vaza. Glavna svrha im je da drže cvijeće, međutim nerijetko svojim izgledom zasjene biljke koje se u njoj nalaze.

Da se to ne bi dogodilo, preporučujemo da u atraktivne vaze stavite manje upečatljivo cvijeće, dok posebne bukete koji izgledom oduševljavaju smjestite u jednostavnije vaze.

Vaze mogu biti dekorirane suhim, umjetnim ili pravim cvijećem ili kombinacijom navedenih. Dok svježe cvijeće može dati miris prostoru, suho i umjetno je ipak dugotrajnije i ne zahtijeva stalno održavanje. U svakom slučaju, koje god cvijeće i vazu odaberete, dat će karakter vašem domu, a može se staviti u gotovo svaku prostoriju, od spavaće i dnevne sobe do kuhinje i kupaonice.

Neke su vaze prava umjetnička djela, posebice ako su ručno rađena. Zanimljivo je da ih možemo napraviti sami kod kuće od raznih iskorištenih stvari, poput staklenki i plastičnih boca, a materijali za dekoraciju su mnogobrojni. Vaze napravljene od špage, bojane u raznim bojama s nalijepljenim kamenčićima ili salvetama i mnoge druge ideje mogu se vidjeti kod dekoracije interijera.

Jedan zanimljiv hobi je izrada vaza i drugih dekoracija, ali i posuđa, od gline. Postoje razne radionice na ovu tematiku, pa ako vas zanima, nemojte se ustručavati i pokušajte, spojite ugodno s korisnim.