Kakve emocije potiče namještaj u boji?

May 13, 2022 | Ideje i savjeti

Ako ste jedna od onih osoba koje ne vole neutralne nijanse i pomalo monotono uređenje, već volite šareno okruženje, odličan odabir za vas je namještaj u boji.

Šareno ne mora značiti kičasto, već upravo suprotno. Ako se pravilno kombinira i uklopi, interijer može izgledati luksuzno i elegantno.

Psiholozi kažu da boje izazivaju emocije u nama i potiču naše raspoloženje, a s obzirom na to da u svome domu provodimo mnogo vremena, bitno je kako se u njemu osjećamo.

Plava boja mnogima je omiljena, kako muškarcima, tako i ženama, a dokazano je da potiče kreativnost i produktivnost. Stoga je ovo super odabir za one koji rade od kuće ili imaju posao koji iziskuje konstantno smišljanje novih i kreativnih ideja.

Žuta boja je energična, potiče sreću i radost te uzbuđenje. Upečatljiva je pa će komad namještaja u toj boji zasigurno privući pozornost.

Crvena izaziva osjećaj žudnje, dominacije i uzbuđenja, dok se ljubičasta boja smatra kraljevskog bojom pa se njome dobiva dojam luksuza i elegancije koju si ne može svatko priuštiti.

Roza, iako manje omiljena u muškom društvu, zasigurno je jedan od favorita ženske publike. Njome se ističe romantika, nježnost i strast.

Nemojte se ustručavati i uredite svoj dom po svom ukusu, onako kako vama odgovara. Neka to bude mjesto koje vas čini sretnim i zadovoljnim.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more