Boje koje koristimo u našim domovima snažno odražavaju naše osobnosti i stil. Dok neki gravitiraju bezvremenskim i klasičnim bojama boja, drugi žele biti malo hrabriji dodavanjem živopisnih tonova boja u svoje domove. Kako nam se nova godina približava tako smo se i mi bacili na istraživanje trendova koji će vladati u danima pred nama.

Terakota

Ova nijansa boje opeke pomiješana s narančastom, crvenom i oker izgleda vrlo impresivno na namještaju i dekoracijama. Široko se koristi za izradu mekih sofa, fotelja i stolića za kavu.

Mint zelena

Uspješno će zamijeniti tradicionalne bijele tonove u namještaju. Izgleda sjajno u kombinaciji s bojom pijeska, kave i oker nijansama. Ako volite hladne nijanse, vrijedi joj dodati smaragdnu ili sivo-plavu.

Žarko zelena

Ova boja se često koristi u dizajnu vrhunskog namještaja. Izgleda neobično i svježe te se savršeno uklapa u minimalizam i loft stil.

Senf

Ova nijansa iz tople palete boja povezana je sa zemljom i suncem. Korištena na tapeciranom namještaju daje prostoru osjećaj aristokracije i originalnosti. Sivi, bijeli ili čokoladni detalji pomoći će ublažiti jačinu ovog tona.

Plavo-siva

Vizualno povećava prostor, osvježava interijer i daje mu lakoću. Sivo-plavu boju kombinirajte s nijansama tamnog drveta ili hladno ružičastih tonova.

Tamne boje preporučuju se za ormare i modularni namještaj. Trendovi se udaljavaju od blijedih tonova namještaja koji su bili iznimno popularni zahvaljujući skandinavskom trendu posljednjih godina. Novi trend namještaja od tamnog drveta vraća šarm retro glamura, dajući novu viziju modernog luksuza. Bezvremensko drvo kombinirajte sa staklom i metalom u originalnim i neobičnim dizajnerskim rješenjima.

Ručke i metalne nogice savršeni su završni detalji koji dodaju dašak dodatnog šarma iz prošlosti. Kombinacija oraha, zlata, mjedi i crnog mramora daje sofisticiranost mnogim komadima namještaja.

Drvo, točnije hrast će biti vrlo popularan. Ormar, komoda ili stol od tamnog hrasta daju dnevnim prostorima luksuznu prezentabilnost. Izbijeljeno drvo više nije u modi, ove godine zamijenit će ga rustikalna jednostavnost tamnog masivnog drveta. Retro oblici i elegantne stolice veliki su trend za nadolazeću godinu.