Putovanja su postala dio svakodnevice, a nerijetko želimo dašak putovanja unijeti u vlastiti dom. Neovisno o destinaciji koju posjećujemo, imamo mogućnost dom transformirati u prostor za bijeg od stvarnosti prema našem ukusu. Uređenje interijera mogu potaknuti svjetska putovanja, ali i pojedine regije ili države. Interijer može biti u potpunosti inspiriran određenom regijom ili se svaka prostorija može prilagoditi zasebnom području.

Namještaj i dekoracije za interijer možete pronaći u raznolikim destinacijama koje posjećujete, a za one koji nisu u mogućnosti na taj način upotpuniti svoju kolekciju, na raspolaganju su i lokalne trgovine s velikim izborom za uređenje interijera.

Pravila za uređenje interijera inspiriranog putovanjima nema, stoga se zapitajte koje lokacije ste posjetili i zavoljeli toliko da ih želite uklopiti u vlastiti dom ili koja mjesta biste voljeli posjetiti, a još niste imali priliku.

Svoj dom možete učiniti autentičnim tako da ga upotpunite neočekivanim i nestandardiziranim dekoracijama. Pronađite skladan odnos između funkcionalnih, zabavnih i jednostavnih predmeta kojima možete postići uravnotežen dizajn tako da se slaže s Vašim stilom. Uskladite paletu boja i tonova kako bi ostala u harmoniji s ostatkom namještaja i dekoracija, poigrajte se izlaganjem razglednica i fotografija s putovanja, ali u svakom trenutku imajte poštovanja prema drugim kulturama i predmetima koji predstavljaju određenu kulturu.