Stepenice su već odavno dobile ulogu podizanja vizualnog efekta u prostorima, a praznina ispod njih je praktična za korištenje na mnoge načine. Neka stubišta su fiksno izgrađena tako da nemaju ovu opciju, no veliki broj njih ima slobodan prostor kojeg je moguće upotpuniti tako da ima funkcionalnu i dizajnersku vrijednost. U brojnim domovima dodatan prostor za skladištenje, ali i za popunjavanje cvijećem, suvenirima ili sitnicama za uređenje doma, uvijek dobro dođe. Ova komponenta najviše se koristi za opremanje manjih domova, no u svakom domu višak prostora će se sigurno popuniti. Nekoliko prijedloga uređenja ovog dijela interijera donosimo vam u nastavku.

Najpraktičniji oblik korištenja prostora ispod stepenica je u obliku ladica, ormarića ili kombinacija navedenoga s otvorenim policama. Na ovaj način nitko neće znati što se u njima nalazi, a istovremeno se može riješiti problem s velikim brojem cipela, odjeće, dječjih igračaka i drugih stvari koje zauzimaju previše mjesta u prostoru.

Usklađivanje stepenica s dnevnim boravkom i korištenje skladnih boja s ostatkom namještaja doprinijet će ugodnosti doma, a postavljanje TV komode ispod samih stepenica osigurat će pametno korištenje prostora te otvaranje dodatnog ambijenta za neke druge svrhe.

Prostor ispod stepenica može se urediti i kao ugodan kutak za odmor ili čitanje, ali i kao lokacija  za manji blagovaonski stol. Uređenje uskladite s različitim vrstama biljaka ili dekoracija koje se uklapaju u ugođaj prostora.

Ured, prostor za učenje ili igraonica ispod stepenica istaknut će benefite koje taj prostor nudi s obzirom na mogućnost da u njega možete smjestiti i stol s dodatnim ormarićima za pohranu potrepština za velike i male.