Jedna od glavnih atrakcija za djecu koja postoji već mnogo godina je zasigurno ljuljačka. Najčešće je viđena u parkovima i dvorištima, no u posljednje vrijeme počela se koristiti i u unutrašnjosti doma. Koliko je takva ljuljačka sigurna i korisna, donosimo u nastavku.

Kao i na vanjskom prostoru, tako i u interijeru, ljuljačku je potrebno dobro namjestiti i objesiti na mjesto koje je stabilno i čvrsto. Primjerice, ako imate gredu na stropu, možete zavezati uže oko nje ili pak nabaviti kvalitetne i duge kukice na koje će se ljuljačka objesiti.

Ako ne želite riskirati ili niste sigurni da će ljuljačka biti dovoljno čvrsto postavljena da se može na njoj sjediti, možete ju koristiti kao policu i na nju staviti cvijeće ili neki dekorativni predmet. Preporučamo da stvari budu nelomljive, jer se ljuljačka može lako zanjihati, pa tako stvari mogu pasti i razbiti se.

Ljuljačke najviše obožavaju djeca, a za njih su i jako korisne. Ljuljanje je aktivnost koju dijete može samo izvoditi, a pozitivno utječe na zdravlje jer poboljšava držanje tijela i rad mišića. Također, korisno je da odvrati djecu od gledanja televizije i igranja igrica.