Pleteni namještaj u prošlosti je bio jako rasprostranjen jer su ga ljudi mogli sami izrađivati, a i danas je veliki hit te ga možete pronaći u gotovo svakoj trgovini namještaja. Prirodni materijal i zemljani tonovi koji se lako uklope u cjelokupni dizajn interijera i različite stilove, čine ga jako poželjnim odabirom.

Posebno su nas oduševile pletene stolice koje se osim na terase, smještaju u gotovo svaku prostoriju u domu, od blagovaonice, pa do dnevnog boravka i spavaće sobe. Mogu se pronaći različite vrste i modeli tako da možete odabrati one koje najbolje odgovaraju prostoru u koji ćete ih smjestiti. Primjerice, u dnevnom boravku najčešće se mogu vidjeti stolice većih dimenzija, a ako se na njih stave dekorativni jastuci i deke, dobije se udoban kutak za opuštanje.

Pletene stolice su izdržljive i otporne na različite uvjete, tako da ih bez problema možete smjestiti u kuhinju koja se često zagrije zbog pripreme jela ili u blagovaonicu koja se svakodnevno koristi. Također, takve su stolice vrlo udobne za sjedenje.