Savjeti za uređenje potkrovlja

Aug 12, 2022 | Ideje i savjeti

Prašnjavi tavan pun nepotrebnih stvari lako postane omiljena prostorija u domu za druženje i odmaranje, potrebno je samo kod preuređivanja pripaziti na par stvari.

S obzirom na to da se radi o najvišem dijelu kuće koji je najbliži suncu, bitna je toplinska izolacija kako ljeti ne bi bilo prevruće, a zimi prehladno. Kako bi osigurali dovoljno dnevne svjetlosti koja utječe da ukupan dojam i raspoloženje tijekom dana, stavite velike prozore, ali nemojte zaboraviti staviti rolete ili zavjese na njih kako bi se zaštitili od prejakog sunca. Krovni prozori su luksuz koji se može iskoristiti samo u potkrovlju, a omogućuju prekrasan pogled na sunce i oblake danju te zvijezde i mjesec noću, stoga iskoristite tu priliku.

Jedan od problema kod potkrovlja je da se često mora raditi namještaj po mjeri kako bi se ispunio cijeli prostor. No, imajte na umu da prostor ne pretrpate namještajem i dodacima jer sam kosi krov je već dekoracija po sebi, osobito ako se na njemu nalaze drvene grede. U skladu s time zidne dekoracije u potkrovlju često nisu ni potrebne.

Da se od potkrovlja može napraviti efektan i ugodan prostor, svjedoči činjenica da su mnogi poznati umjetnici, slikari i stručnjaci raznih vrsta svoje radne prostore smjestili u potkrovlje i od tamo crpili inspiraciju i ideje za novo stvaralaštvo.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more