Kutak za čitanje

Jun 23, 2021 | Ideje i savjeti

U užurbanom ritmu današnjice izdvojiti poslijepodne bez obaveza ili pak malo vremena samo za sebe pravi je luksuz. Ako prostor u svom domu posvetimo mirnim aktivnostima, poput čitanja knjige ili slušanja opuštajuće glazbe uz čašu omiljenog pića, onda taj prostor može poslužiti kao podsjetnik za usporavanje i pronalazak vremena za odmor.

Udobna fotelja, mali stolić za kavu ili čaj, tepih, lampa i praktičan set za piće su sve što vam treba kako bi uredili svoj mali kutak za opuštanje.

Fotelja izrađena od meke i udobne tkanine pravi je saveznik u odmoru uz omiljenu knjigu. Ako više volite klasično uređenje izaberite opciju naslonjača s pripadajućim tabureom, a ako ste ljubitelj modernog stila odlučite se za čiste i jasne linije.

Mali stolići koji se mogu odložiti jedan unutar drugog će se dizajnom i oblikom prilagoditi prostoru, te će ovisno o potrebi uštedjeti prostor kad ih ne koristite istovremeno.

Mekani debeli tepih pozvat će da se u potpunosti raskomotite a ukoliko tepihom ujedno želite i amortizirati buku, najbolji izbor za to su vuneni tepisi. Tepih svakoj prostoriji daje toplinu, a može se odlično uklopiti u moderno i tradicionalno namještenu prostoriju.

Kako bi čitanje ili opuštanje uz omiljeni napitak bio pravo punjenje baterija i odmor od napornog dana, ugasite velika rasvjetna tijela i koristite stolnu lampu za potpuni ugođaj. Uz sve navedeno dodajte osobne komade, poput obiteljskih fotografija ili zidnih ukrasa koje ste donijeli s odmora, i mali kutak za čitanje je spreman da u njemu cijela obitelj uživa.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more