Pretvaranje kuhinje u privlačnu oazu gdje se priprema hrana izuzetno je važno za svaki dom. Uz ugodnu paletu boja i pripadajuće dodatke kuhinja postaje pravo carstvo užitka iz kojeg izlaze topli mirisi domaće hrane.

Veličina kuhinje, dekor i dobar dizajn nisu jedino bitno pri odabiru odgovarajuće kuhinje. Kako bi kuhinja bila ne samo lijepa već i funkcionalna sve što trebate je nekoliko dobrih ideja za uređenje kuhinje koje će vaš prostor učiniti organiziranim, praktičnim i lijepim.

Odabir boje prilagodite prostoru

Prije nego izaberete boju svoje nove kuhinje razmislite kakav će ona ugođaj stvarati i da li to ono što  želite, jer je kuhinja prostorija u kojoj će cijela obitelj provoditi puno vremena.
Svjetlije boje vizualno povećavaju kuhinju pa su dobar odabir za male kuhinje, dok tamnije boje smanjuju prostor pa će se dobro uklopiti u velike prostore. U slučaju gdje je odabir pao na tamnije nijanse pobrinite se da imate dovoljno rasvjete u kuhinji. Ako niste sigurni koja boja će pristajati vašem prostoru odaberite nekoliko boja i zatražite 3D nacrt kuhinje kako biste dobili realan prikaz onoga što ste zamislili. Igrajte se bojama dok ne dobijete svoju savršenu kombinaciju.

Dodatni radni prostor

Svi znamo da bez obzira na njenu veličinu radna ploha nikad nije dovoljno velika, s jedne strane sjeckamo, s druge pripremamo i mjesta nikad dosta. Zato predlažemo izvlačne kuhinjske plohe poput ove na slici, koja će stvoriti dodatni prostor za pripremu kada je potreban.

Funkcionalna pohrana

Kako bi ladice bile funkcionalne možete ih organizirati različitim pregradama, ulošcima, organizatorima, košarama i kantama za odvajanje otpada. Ovakvi sustavi za organizaciju osmišljeni su kako bi svojim dimenzijama odgovarali sustavima ladica i prilagodili se individualnim navikama i željama. Organizirane ladice omogućit će da pregledno vidite sve što ste u njih spremili, a izvlačni ormari ne zauzimaju puno mjesta i lako možete pristupiti stvarima koje ste u njih spremili. Izvlačne ormare postavite blizu ploče za kuhanje i mjesta za pripremanje hrane kako bi vam svi dodaci bili nadohvat ruke.