Kućni vrt

Feb 18, 2022 | Ideje i savjeti

Najnoviji trend uređenja interijera u 2022. godini uključuje i stvaranje kućnog vrta. Ovaj globalni trend se izrazito počeo pojavljivati u posljednje dvije godine. Jedan od razloga tome je ekološki pristup i bliskost s prirodom. Drugi je mnogo jednostavniji, većina nas se osjeća mnogo ugodnije u prostoru sa sobnim biljkama što se izrazito osjetilo u razdoblju izolacije, kada smo svi u nekom trenutku morali propustit šetnje, zelenilo i svjež zrak.

Provedba i drugoročno održavanje ovog trenda i nije toliko jednostavna, ali zato imamo par dobrih savjeta. Za početak, biljke stvarno trebaju pozornost, no tome možete doskočiti kupnjom biljaka koje iziskuju nešto manju pozornost poput sansevierie ili svekrvin jezik, Filodendron ili monstera ili pak fikus.

No, tu sad kreće onaj trenutak gdje moramo biti oprezni jer obilje biljaka nije uvijek lijepo. Kada ih je previše, atmosfera gubi osjećaj ugode, a prostor postaje poput staklenika, pogotovo ukoliko zelenilo nije grupirano i tegle nisu usklađeni sa stilom prostora.

Započnite uređenje kućnog vrta tako što ćete definirati prostor za biljke. Neka to bude dvije ili tri mikro lokacije, smještene na različitim mjestima, gdje nisu na prozorskoj klupčici. Također je vrlo važno posveti pažnju rasvjeti (zimi i ljeti), vlažnosti i sveukupnom položaju u prostoru. Na osnovi ovih parametara odaberite biljke ili cvijeće “prijatelje” za kućni vrt.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more