Često se smatra srcem kuće, a uz to kamin služi kao savršen dekorativni element koji, osim funkcionalne namjene, obogaćuje prostor osjećajem udobnosti i topline. Zasigurno će zagrijati sve ukućane u hladnim zimskim danima, ali to ne znači da će pokvariti ugođaj tijekom ljeta. Naprotiv, prikladan kamin će nadopuniti dizajn interijera u bilo koje doba godine.

Moramo priznati da ništa ne može stvoriti takav osjećaj topline od kamina. Bilo da njegujete moderan, tradicionalan, ili neki sasvim drugačiji stil, dnevni boravak koji ima kamin jednostavno će biti ugodniji od onog koji ga nema.

Iako kamin nije tako čest u spavaćoj sobi, dizajneri predlažu takvu opciju za stvaranje ugodne atmosfere. Vratite svoju spavaću sobu u stoljeća kada je kamin bio glavni izvor topline i dekoracije. To je win-win opcija – kamin će stvoriti ugodan osjećaj u spavaćoj sobi a uz to i ponuditi vintage efekt, obogaćujući dizajn novom fokalnom točkom.

Napomenimo i da će najnovije ideje i trendovi za uređenje doma u ovoj godini, posebice dnevnog prostora, svakako sadržavati kamin. Stoga smo pripremili 10 inspirativnih ideja za stvaranje ugodnog utočišta koje će upotpuniti vaš dekor i stvoriti ugodno okruženje, bilo tijekom obiteljskih okupljanja ili pri čitanju knjige uz najdraži napitak…