Ova nesvakidašnja struktura pod nazivom “Bastoo” (oštar ovalni oblik) dobila je ime prema obliku i konstrukciji jer su svi krovni prozori (prozori) oštri ovalni lukovi. Opći oblik strukture inspiriran je tradicionalnom iranskom arhitekturom, a oblik krova inspiriran je jednim od najvažnijih elemenata drevne iranske arhitekture pod nazivom “Chartaghi”.
Pri dizajnu Bastooa arhitekti iz studija Azimi Art su se okušali u korištenju elementa iranske arhitekture i njezinih estetskih principa kao što su ovalni lukovi, korištenje Chartaghija s novim i moderniziranim oblikom.
Konstrukcija ove građevine sastoji se od velikih prozora s obojenim staklom (uzeti sa starih iranskih prozora pod nazivom “Orusi”), koji su rešetkasti i imaju nekoliko funkcija. Prva, pružaju unutar građevine vanjsko osvjetlenje i smanjuje intenzitet sunčeve svjetlosti i topline. Druga, osim stvaranja lijepih i šarenih kombinacija koje dovode do vizualne ljepote, tu je i praktična funkcija, naime oni obavljaju odličnu funkciju u odbijanju insekata.
U dizajnu Bastooa korištena su načela simetrije i ravnoteže. Osim toga, korištenje jednostavnih materijala i izbjegavanje bilo kakvih dodatnih ukrasa kako bi se stvorilo potpuno opuštajuće i moderno okruženje njegove su zglavne načajke.
Korištenje opeke i kamena, koji su lokalni materijali u Iranu, donosi prostoru prikladnu izmjenu topline s okolinom, a također stvara prekrasan vizualni identitet.