Iako su neutralne sheme boja inspirirane skandinavskim dekorom dugo vladale dizajnom interijera, uljepšavanje doma vibrantnim bojama i nijansama sada je u trendu. Ako niste sigurni kako dodati nijanse boje svom prostoru, donosimo nekoliko ideja i trikova za oživljavanje dekora.

Za početak počnimo s tim da bilo koji stil i ideju uređenja doma odabrali, morat ćete osloboditi svoj um. I neka mašta radi svoje kako bi vam pomogla stvoriti unutarnju oazu. Samo na taj način moći ćete postići savršen rezultat.

Dodavanje jastuka u dekor izvrstan je način da dotjerate svoj prostor, pogotovo jer ne iziskuje velik budget.

Vesele i vibrantne boje podići će svaki prostor i tu pustite mašti na volju. Pripazite na dva ključna faktora i u tren ćete transformirati svoj prostor:

Veličina

Standardni jastučići su obično kvadratni, veličine 45×45, ali ako imate veći (ili manji) komad namještaja za ukrašavanje, možda ćete htjeti jastuk koji odgovara njegovoj dimenziji. Tu su i jastuci različitih oblika, bilo da se radi o okruglom, pravokutnom ili valjkastom, koji često dobro funkcioniraju kada slojevito slažemo komade za vizualni dojam.

Materijal

Jastuci mogu biti izrađeni od širokog spektra materijala, od pamučne ili poliesterske tkanine, do jedinstvenijih izbora poput kože ili krzna. Svi ovi materijali imaju drugačiji osjećaj, izgled i zahtjeve za njegom, pa ćete htjeti razmisliti o najboljoj opciji za svoje potrebe.

I naravno, ono najvažnije, birajte zanimljive uzorke koji donose živahnost i vibrantne boje te uživajte u svom osvježenom prostoru.