Baršun će nas pratiti i u 2022.

Feb 4, 2022 | Ideje i savjeti

Baršun je materijal koji se već generacijama vraća iz pepela. Raskošna i vrlo taktilna tkanina koja reflektira raskoš i glamur.
Baršunasti tapecirani namještaj već je dugi niz godina ključni element suvremenog dekora. Ako pogledamo samo nekoliko godina unatrag, vjerojatnost da ćemo uočiti zelenu baršunastu fotelju ili sofu gotovo je stopostotna.
Zapravo, do sada smo vidjeli toliko zelenog baršuna da se veselimo što će ova tkanina u nadolazećem periodu donijeti nešto malo drugačije.
Najistaknutiji trend po pitanju baršuna ove godine donosi  svjetlije tonove, a baršunasti namještaj više će se uklapati u dekor bez da pretjerano dominira prostorom. Ove godine vidjet ćemo baršun u neutralnim i pastelnim tonovima, ali i na suvremenim oblicima namještaja.
Umjesto tamnog, ružičastog i zelenog baršuna, novost je bijeli baršun koji donosi razigrani, plišani efekt u  prozračne i svijetle prostore.
Iako je prva asocijacija na baršun uvijek povezana s vibrantnim bojama, možete ih koristiti i ove sezone, ali s nekoliko prilagodbi. Razmislite o nježnijim nijansama i o mješanju baršuna s drugim tkaninama kako biste ublažili njegovu tendenciju dominacije prostorom.

Kombinacija baršun na baršun može izgledati zastarjelo i previše tradicionalno. Ono što dizajn danas čini uspješnim je razina kontrasta, a isti je slučaj i s baršunom. Ako koristite baršun, pobrinite se da ga uparite s nečim taktilnijim, poput bouclea ili debelog platna. Baršun i lan su iznimno uspješna kombinacija materijala jer baršun donosi dozu luksuza a lan dozu opuštenosti.

Ako se odlučite koristiti baršun u spavaćoj sobi, razmislite o upotrebi baršuna samo na detaljima poput jastuka kako biste dodali dodatni efekt luksuza.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more