Zaboravite na ravne linije i oštre rubove – zakrivljeni trend namještaja dolazi na velika vrata i moramo priznati da nam se jako sviđa! Ova pojava skulpturalnih oblika i organskih linija stvara prekrasnu ravnotežu moderne i nježne energije unutar prostora.

Ovaj trend, kao što mu ime govori, sadrži komade s nježnim linijama, zakrivljenim siluetama i bez oštrog kuta na vidiku. Sve je u komadima koji zaustavljaju dah i dodaju dašak glamura i elegancije svakom okruženju.

Ovaj trend ćemo viđati sve više u dizajnu – budući da se krivulje pojavljuju svugdje u suvremenoj arhitekturi, dizajnu interijera i namještaja. Ravne linije koje su glavno obilježje modernizama 20. stoljeća možda su bile norma desetljećima, ali mnogi dizajneri sada predlažu alternativnu estetiku koja donosi privlačne zakrivljene oblike. U usporedbi sa statičnim, ravnim linijama, krivulje su razigrane i zabavne.

Zaobljeni namještaj nije isključivo rezerviran za prostore poput dnevnog boravka. Puno skulpturalnog i zakrivljenog namještaja viđat ćemo i u spavaćim sobama i kućnim uredima!