Uređenje predsoblja

Jun 23, 2021 | Ideje i savjeti

Prvi dojam o domu stječemo na osnovu prvog što vidimo, a to je predsoblje ili hodnik.

Hodnici i predsoblja često ostaju zanemareni prilikom uređenja interijera, međutim oni nisu nevažni. Kako bi oplemenili ovaj dio stana donosimo neke od osnovnih pravila koje bi trebali znati prilikom uređenja.

Osvjetljenje

U najvećem broju slučajeva, hodnici nemaju prirodno osvjetljenje. Ako ipak postoje, nemojte ih pokrivati s teškim zavjesama i tkaninama.  Odlučite se za lagane i tanke tkanine. Na taj način će hodnik biti pun prirodnog svjetla a da ne žrtvujete privatnost.
Za hodnike bez prozora, rasvjeta je neizbježna. Ugradbene lampe najbolja su opcija za uske hodnike, jer ne zauzimaju puno prostora. Za malo veće hodnike mogu se montirati i lusteri.

Boje

Ukoliko ste ograničeni prostorom, koristite svijetle boje, one će pridonijeti dojmu da hodnik izgleda veće i prozračnije. Tamnije boje koristite za veće prostore.

Tapete u hodniku uvijek su  dobro rešenje i s estetske i praktične strane. Koristite velika ogledala koja vizualno proširiti prostor.

Ormarići za cipele, uske komode, stolići i vješalice za odjeću osnovni su namještaj za hodnike. Pored njih, lijepi detalji mogu pridonijeti zanimljivo formi i ugođaju. Poigrajte se tepisima jarkih boja ili ogledalima velikih dimenzija.

Ne zaboravite postaviti mali tabure ili stolicu za lakše obuvanje.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more