Ne tako davno, jedini trend povezan s tepisima je bio taj da ih uklonimo iz svojih domova. No vrijeme tepiha se vraća na velika vrata u 2022.  

Budući da smo svi posljednje dvije godine proveli puno vremena u svojim domovima, nastupio je trend uređenja interijera koji nas je odmaknuo od sterilnih i minimalističkih interijera kako bi stvorili dom koji je ugodniji, gostoljubiviji, u kojem se više živi. A postoji li nešto zbog čega prostor odiše domom nego tepih?

Upravo tu na scenu stupaju tradicionalne izvedbe tepiha koji tako dobro pašu u moderne interijere. Odvažne boje i uzorci u porastu su u posljednje dvije godine, a upravo to su glavne značajke tradicionalnih tepiha. Odabir odgovarajućeg tepiha dodat će osjećaj topline i ugode prostoru.

Ukoliko želite dodati notu luksuza u minimalistički moderan dizajn, tradicionalni tepisi pravi su izbor. Budući da se minimalistički dizajn svodi na ljepotu linija i izgleda namještaja a ukupan izgled prostora postiže se upravo kroz dizajn i detalje, ručno rađeni tepisi unijet će notu zanimljivosti i emocija u prostor. Upravo je i to razlog sve manjeg broja pobornika dizajna koji namještaju prostor setovima namještaja i dekora. Iako je lako upasti u zamku praćenja određenog trenda – bilo da se radi o antiknom, skandinavskom ili tradicionalnom stilu – najzanimljiviji prostori su upravo oni koji nose priču, a ručno rađeni tepisi, složit ćemo se, ju donose.

Ako ste preplavljeni izborom donosimo sjajne primjere za nadahnuće….