Smeđa je klasična bezvremenska boja i nikada ne izlazi iz mode. Predstavlja Zemlju, prirodna je i topla, a pruža privlačan, ali miran izgled. Neutralne smeđe nijanse mogu učiniti prostor vizualno prostranijim, dok tamnije nijanse stvaraju elegantnu i gostoljubivu privlačnost u prostoru.

Smeđa se na prvu misao može činiti dosadnom, ali smeđa boja potiče isticanje i otvaranje prostora. Uz malo više začina od standardne palete neutralnih nijansi, topla nijansa ove boje također može neprimjetno povezati nekoliko različitih stilova.

Slojevite smeđe boje također su opcija – nikada ne možete imati dovoljno dubine u sobi.

Smeđe su nijanse koje donose zemljanu i prijateljsku energiju u prostor, što postavlja savršen ton za prostor gdje se okupljaju prijatelji i obitelj.

Prilikom odabira koje tonove smeđe boje koristiti, razmislite o tonovima postojećeg namještaja ili obloga. Tamnije tonove istaknite svjetlijom verzijom smeđe boje, dok svjetlije tonove najbolje ističe dublja, bogatija boja smeđe. Nemojte se ograničiti samo na namještaj ili zidove u smeđoj, ubacite i pokoji detalj, umjetninu ili tepih u jednoj od mnogobrojnih nijansi.