Staklene pregrade u interijeru

Jun 17, 2022 | Ideje i savjeti

Open space trend u uređenju interijera naveliko je prisutan u cijelome svijetu, no ipak ponekad želimo ograditi određeni dio prostora. Moderan i funkcionalan način za pregrađivanje i odvajanje prostorija je korištenjem staklenih pregrada. Time se stvaraju zone u prostoru, ali on ipak ostaje spojen. Staklene stijene mogu biti fiksne, odnosno nepomične ili pak klizne ili zaokretne.

Staklene stijene pružaju se od poda do stropa, a time se dobiva dojam prostranosti. To ih čini odličnim izborom za male prostore. Također, ne smanjuje se protok svjetlosti tako da se mogu koristiti i u prostorijama s malo prirodnog svjetla, gdje bi stavljanje klasičnog zida jako potamnilo prostor. One mogu biti potpuno prozirne, malo zatamnjene ili zamućene, pa čak i u boji.

Na staklene stijene mogu se dodati i zastori kako biste imali potpunu privatnost, a to se često primjenjuje kod spavaćih soba. Pregrade se u većini slučajeva rade po mjeri, a postoje različiti dizajni i konstrukcije tako da svatko može odabrati ono što mu se sviđa.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more