Turističku sezonu mnogi željno iščekuju, kako turisti koji dolaze u Hrvatsku na odmor i uživanje, tako i mnogi pružatelji smještaja kojima je ovo prilika za zaradu. U mnoštvu ponude apartmana i soba za iznajmljivanje bitno je istaknuti se i privući pozornost gostiju da odaberu upravo vaš smještaj.

Kako biste turistima pružili potpuni ugođaj, u smještaj uklopite morske motive koji su uobičajeni na našoj obali. Kameni detalji u interijeru i eksterijeru, ribarske mreže sa školjkama, razni suveniri ili poznati elementi nekog kraja privući će pozornost gostiju i ostati im u sjećanju.

Korištenje plave boje u interijeru uklapa se u morsko okruženje, a najbolje je kombinirati ju s bijelom kako bi se dobio osjećaj smirenosti i opuštenosti u prostoru. Bež tonovi i prirodni materijali podsjećaju na pijesak, a uz sve to zajedno oslikava okruženje u kojem se apartman nalazi. 

Kako većina ljudi odabire smještaj samo na temelju fotografija koje su objavljene u oglasu, bitno je kako one izgledaju. Možete imati savršeno opremljen apartman, ali ako to nije vidljivo na fotografiji, uzalud vam trud, jer potencijalni gosti ne znaju kako to izgleda zapravo. Obratite pozornost na kvalitetu fotografije i kutove snimanja, a ako mislite da niste dovoljno spretni u tome, obratite se profesionalnom fotografu. Na prvu će vam to možda biti velik trošak, ali dugoročno će vam se isplatiti.