Kako unijeti dašak morske obale u dom

Aug 17, 2021 | Ideje i savjeti

Boravak na moru nas uvijek inspirira i donosi pregršt ideja koje želimo prenijeti u svoj dom. Morski ugođaj najbolje opisuju boje, i to dobitna kombinacija plave i bijele. Upravo nas je to inspiriralo da razmislimo o preuređenju doma u ljetnom/nautičkom stilu.

Bijeli zidovi ili boje slonovače najbolja su podloga jer ćete na njoj lako kombinirati detalje u bojama i raznim uzorcima. Plavo- bijela kombinacija se ističe kao najpopularniji izbor ako želite domu udahnuti dašak mora i morskog ugođaja.  Ako niste u mogućnosti raditi velike preinake dovoljno je da na sofu ili naslonjač dodate jastuke u raznim dimenzijama i plavim nijansama. Poigrajte se materijalima i teksturama, a na sofu prebacite lagane deke prugastog uzorka.

U detaljima se krije tajna, zamijenite posteljinu onom na prugice ili u jednoj od mnogobrojnih plavih nijansi, dodajte tepih u plavo-bijeloj kombinaciji i automatski ćete unijeti dašak nautičkog glamura u dom. Ako ne želite investirati u novi namještaj, praktično rješenje je tapeciranje postojećih komada. Poigrajte se sa zavjesama, detaljima od konopa ili morske trave, dodajte ukrasne komade od školjaka i morski ugođaj će zavladati prostorom.  

Opcija je zaista bezbroj, a u nastavku donosimo interijere koji će poslužiti kao odlična inspiracija….

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more