Stiže nam lijepo vrijeme, a s njim i druženja na otvorenom s prijateljima i obitelji. Upravo zato doznajemo kojih je to 5 osnovnih čaša koje biste trebali imati ako želite gostima ponuditi piće u pravom „ruhu“.

Rock čaša – ova niska čaša namijenjena je ispijanju pića s ledom ili bez, a najpoznatija je pod nazivom “Old fashioned”. Upravo zbog svoje visine ova čaša je pogodna za miješanje sastojaka Old fashioned koktela, koji se radi direktno u čaši.

Koktel čaša – čaša V-oblika u kojoj se poslužuje Martini, najčešće je nazivamo martini čaša. Tanka nožica ove čaše sprječava da se sadržaj brzo ugrije u dodiru s rukama a kut čaše idealan je za damsko ispijanje bez potrebe za naginjanjem glave.

Coupe čaša– vrlo slična koktel čaši ali s još više okomitim rubovima. Zbog svog oblika ove su čaše doista svestrane, mogu se koristiti za Martini koktele, Manhattan koktele, Brandy Alexsander, pjenušac (njihova prvotna namjena) i mnoge druge.

Highball čaša – viša verzija rock čaše namijenjena za pića u kojima se koristi više leda, veća količina bezalkoholnih sastojaka ili pića sa svježim sokom, soda vodom ili svježim biljem. Može se koristiti za većinu većih pića/koktela kao što su Bloody Mary, Collins, Long Island Iced Tea, Hurricane, Mojito kao i mješana pića kao što je Piña Colada.

Shot čaša – vrlo mala čaša različitih oblika. Postoji velika raznovrsnost u veličini shot čaša no generalno je to čaša zapremnine između 30 i 50 ml.