Već svi dobro znaju da san utječe na fizičko i mentalno zdravlje te da je bitno dobro se naspavati kako bismo mogli pravilno funkcionirati tijekom dana. Mjesto na kojem spavamo igra veliku ulogu u tome, pa je tako odabir idealnog kreveta često težak.

Foto: Prima namještaj, Westgate Shopping City
Foto: Si Studio namještaja, Westgate Shopping City

Svi žele moderno i lijepo uređene sobe i pritom zaborave paziti na funkcionalnost i udobnost. No, jedno ne treba isključivati drugo. Današnji proizvođači namještaja toga su svjesni te stvaraju namještaj koji je vizualno atraktivan, ali istovremeno udoban i funkcionalan. U mnogo slučajeva okvir kreveta i madrac kupuju se zasebno, pa tako možete odabrati atraktivan okvir kreveta i udoban madrac, sve po vašem ukusu i željama.

Foto: Prima namještaj, Westgate Shopping City
Foto: Doğtaş Exclusive, Westgate Shopping City

Vrlo je bitno prije kupnje proučiti prostoriju u koju će biti krevet smješten te vidjeti koje su mogućnosti. Dimenzije ćete morati prilagoditi prostoru, no pravilnom raspodjelom možete i od malog prostora puno izvući. U male spavaće sobe preporučuje se staviti krevet s ladicama ili spremnikom koji vam daje mnogo dodatnog prostora za pohranjivanje.

Foto: Namještaj Intermod, Westgate Shopping City

Preporučuje se staviti krevet u središte prostorije i kombinirati ga sa što manje ostalog namještaja. Treba paziti da jedan komad namještaja ne smeta drugome, primjerice da se vrata ormara ne mogu otvoriti do kraja jer zapinju za krevet.

Foto: Si Studio namještaja

Ulaganje u kvalitetan krevet dugoročno se isplati jer ipak je to jedan od najbitnijih komada namještaja u domu, u kojem provodimo mnogo vremena tijekom života. Velik izbor kvalitetnog namještaja domaćih i stranih brendova možete pronaći u Westgate Shopping Cityju, u kojem se nalazi čak 30 trgovina za uređenje doma, kao što su primjerice Doğtaş Exclusive, Prima, Si Studio namještaja, Namještaj Intermod i mnogi drugi.