Art déco, naziv je pokreta u dekorativnoj umjetnosti i arhitekturi koji je nastao 1920., a ime je dobio po velikoj izložbi Exposition Internationale des Arts et Décoratifs Industriels Modernes, koja je održana u Parizu 1925. godine. Na njoj su po prvi put izloženi predmeti tog stila, koji je ubrzo prerastao u modu. Art Deco označava stil koji nikada zapravo nije nestao, a njegova glamurozna, odvažna i elegantna estetika nadilazi sve trendove i donosi kraljevski glamur i holivudsku odvažnost u jednom.

Vratimo se za početak u 1920-e… Bilo je to vrijeme kada je utjecaj dizajnerskog svijeta, umjetnika i arhitekata zabilježio velik utjecaj, a izvorni Art Deco pokret dosegao je svoj zamah. Čiste linije i geometrijski oblici Art Deco pokreta definitivno su začarali ljude.

 

Danas je Art Deco dio šireg trenda za uređenje u kojem dominiraju umjetnost i luksuzni oblici. Art Deco nam u prostor donose polirani mramor i granit; lakirane i sjajne površine; staklo; kristali; glatke metalne površine; kvalitetno drvo; krzno i koža (gmazovi i pitoni, koža teleće kože, zebra i leopard).

Za kraj donosimo naše prijedloge kako možete ukomponirati Act Deco u svoj prostor