Dnevni boravak središte je svih dnevnih aktivnosti ali i mjesto gdje se najčešće družimo s članovima obitelji i prijateljima. Uzevši u obzir da puno vremena provodimo u tom prostoru, ponajviše sjedeći i odmarajući na sofi ili sjedećoj garnituri, ona ne samo da mora izgledati sjajno, već mora biti funkcionalna i udobna.

Odabir prave sjedeće garniture ključ je za udobnost ali je također presudan faktor za cjelokupan izgled prostora. Odaberite kutnu garnituru ako to dopušta veličina prostora. Također, obratite pažnju da li sjedeća garnitura ima opciju podizanja dijela naslona ili pak dijela za noge. Dodatne opcije poput ovih bit će vrlo korisne, osobito nakon dugog i napornog dana.

Pri odabiru sjedeće garniture svakako obratite pozornost i na odabir materijala. Koža je materijal koji izgleda luksuznije od većine tekstila, ali to ne znači da je manje prilagodljiva u domu. Budući da je dostupna u širokom rasponu boja i metoda obrade – možemo je koristiti za velike komade kao što su sofe ili sjedeće garniture pa sve do manjih opcija poput taburea ili fotelja koji će pomoći da zaokružimo uređenje.

Također, koža se uklapa u sve trendove i stilove: u prostor unosi sofisticiranost i dašak glamura, ali se jednako dobro može koristiti u klasičnim kao i u modernim prostorima.

Ukoliko to veličina prostora dopušta, sjedeću garnituru uparite s foteljom. Fotelja će, zajedno sa sjedećom garniturom, biti mjesto opuštanja za sve ukućane.

Fotelja na kojoj ćemo provesti većinu svog vremena odmarajući, čitajući ili gledajući TV mora biti udobna i čvrsta, ali to ne znači da treba zaboraviti na dizajn. Fotelja interesantnog dizajna će unijeti dodatan element životnosti i pridonijeti razigranosti prostora.