Koža je materijal koji će podignuti svaki interijer, a što je stariji – to je ljepši.

Neovisno o podrijetlu, koža je vječni materijal, koji funkcionira u najrazličitijim stilovima uređenja, od modernih do klasičnih. Premda se tradicionalno povezuje muškom estetikom i hladnim interijerima, nije nimalo grub ni hladan materijal, pogotovo kada je u popularnim nijansama konjaka i karamele. Danas se koža ne koristi samo kao materijal za tapecirani namještaj – dizajneri su otišli nekoliko koraka dalje. Ovaj dugovječni materijal koristi za ukrašavanje kuhinjskih ploha, za noge blagovaonskih stolova, ukrašavanje komoda, ormara, vrata… – da za sve, čak i hladnjake od kože i police za knjige.

Ukoliko se doima predominantnom, kožu je lako ublažiti blijedim i pastelnim nijansama ili detaljima poput prekrivača, jastučića ili tepiha. U prostor unosi dašak sofisticiranosti i zrelosti, a najveća joj je prednost što s godinama izgleda sve bolje. Šik i luksuz u interijeru opet su na vrhuncu trendova. Štoviše, treba napomenuti, koristite kožu za velike komade namješta ali se odvažite i birajte kožne elemente u unutrašnjosti kako bi se stvorili spektakularne ukrasne motive.

Drvo za toplinu doma

Drvo u različitim verzijama predstavlja klasik kad su u pitanju interijeri. Uporaba drvenih komada poput blagovaonskog stola može podići eleganciju interijera na višu razinu te služiti kao element iznenađenja. Koža u kombinaciji s minimalističkom drvenom pozadinom čini spoj vintage i modernog stila. Namještaj s grubom korom ili izgledom masivnih hrastovih blokova stvara prirodna djela. Prostori uređeni prirodnim materijalima prikladno su središte doma za svako mjesto i situaciju.