5 nadolazećih trendova u dizajnu interijera i exterijera

Jan 7, 2022 | Ideje i savjeti

Dizajn postaje sve osobniji, sve više koristimo svoje domove kako bi pokazali individualnost i kreativnost.

Budući da su putovanja bila ograničena i uvelike onemogućena, iskustva koja bismo stekli na taj način, mnogi su odlučii pretočiti u svoje domove.

U nastavku donosimo 5 trendova u dizajnu i arhitekturi koji nas očekuju u nadolazećem periodu.

Zaobljeni elementi u građevini

Krivulje mogu dodati element iznenađenja i suprotstaviti se “ravnom sindromu” koji je vladao posljednjih godina, kažu dizajneri. Očekujte da ćete vidjeti više lukova, bačvastih stropova i zaobljenog namještaja. U arhitekturi će zavladati zaobljeni prozori i vrata, a u exterijeru zakrivljene šetnice.

Drvo s uzorkom

Dvobojni podovi s umetcima, uzorcima ili čak različitim tonovima bit će sve popularniji. Očekujte da ćete vidjeti svjetlije drvene podove, bilo u cijelom prostoru ili čak samo određenom segmentu.

Šarene kuhinje

Vrijeme je za odmak od potpuno bijelih kuhinja i radnih površina. Dodajte kuhinji malo “začina”. Ovaj trend donosi kuhinje u toplim i žarkim nijansama ali i radne površine izrađene od alternativnih materijala. Na primjer, koristite dva materijala kao što su granitna ploča i tvrdo drvo za kuhinjski otok.

Crni detalji

Detalji u crnoj boji su u trendu, kao i suptilne boje i topli tonovi. Očekuje se da će unutarnji i vanjski crni okviri prozora, crna lakirana ulazna vrata i crni uređaji – sjajni ili mat – dobiti na popularnosti u 2022.

Maksimalizam

Sve veći trend u uređenju domova ide na ruku maksimalizma. Visokokvalitetni antikviteti će biti izrazito popularni ove godine, najavljuju dizajneri. S obzirom da manje putujemo, kreativni izrazi osobnosti prelijevaju se u dizajn interijera. Namještaj, prostirke, umjetnost i boje odražavaju radosne uspomene s prošlih putovanja ili buduće lokacije snova koje unose kreativnost i maštovitost u naše domove.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more