Svi se ponekad nađemo u nedoumici i razmišljanju kako pronaći dekoracije koje odgovaraju dizajnu našeg interijera ali i našem osobnom ukusu. Počevši od čistih linija i prigušenih nijansi do žarkih boja i namještaja inspiriranog domovima iz sredine stoljeća (i svime između), postoji mnogo stilova koje možete odabrati.
Međutim, ako tražite inspiraciju za uređenje doma koja je uistinu jedinstvena, možda će posebno zanimanje pobuditi patina. Istražili smo malo više o ovom nadolazećem trendu u dizajnu interijera.
Što je u stvari patina?
Patina je zapravo posebno obrađena metalna površina. Pomoću mješavine kiseline i soli na metalu poput čelika, bakra, bronce ili srebra, možete stvoriti namjernu reakciju. Po pitanju patine, konkretno, krajnji rezultat može varirati od sjajno plavog do živopisno zelenog završnog sloja na metalu.
Iako se prava patina nalazi na metalnim površinama, ovaj stil je obuhvatio sve obrade s trošnim izgledom. Stvaranje istrošenog učinka na drvetu ili drugim materijalima također se može smatrati stilom patine.
U ovom trenutku možda mislite da se dekor patine dobro uklapa samo uz metalne dodatke poput vaza ili zidnih umjetnina, ali tu je samo početak. U nastavku donosimo nekoliko kućnih dodataka i namještaja u patini:

Ogledala

Stolići i komode

Rasvjetna tijela