Lepršavi baldahini podsjećaju nas na prizore iz filmova i bajki koje smo obožavali kao djeca i već tada sanjarili da imamo nešto takvo u svome domu. Koristili su se i u prošlosti kada su izražavali moć i status, a danas sa sobom nose romantičan ugođaj i osjećaj topline.

Najelegantniji baldahini pružaju se skroz do poda, ali nije nužno da prekrivaju cijelu dužinu kreveta, već mogu biti samo dekoracija kod uzglavlja. Ako nemate visoke okvire kreveta napravljene upravo za baldahine, to ne mora biti problem već ih možete objesiti sa stropa.

Iako se najčešće stavljaju u spavaće sobe, to nije jedino mjesto. Možete ih uklopiti u dnevni boravak, iznad kauča ili fotelje, ili na terasi iznad ležaljke. Na terasi su svakako korisni kako biste mogli uživati tijekom toplih ljetnih večeri bez ometanja i smetnje raznih kukaca.

Baldahini su najčešće viđeni u dječjim sobama jer se svojom nježnošću uklapaju se cjelokupni dizajn. Djeci su zanimljivi jer se mogu sakriti unutar njih što im daje osjećaj sigurnosti, kao štit od „čudovišta“ koja žive ispod kreveta i svih zla oko njih. Osobito ga vole djevojčice jer se u svom krevetu tada osjećaju kao princeze.