Minimalizam je i dalje popularan trend u ovoj godini, s naglaskom na čiste linije, neutralne boje i funkcionalni dizajn. Ova estetika često se kombinira s elementima skandinavskog dizajna koji uključuje prirodno drvo i neutralnu paletu boja, stvarajući topao i privlačan ugođaj u domu.

Ako sanjate o povratku kući nakon napornog radnog dana i opuštanju u minimalističkom domu ali jednostavno ne znate odakle početi, imamo odlične korake za uvođenje jednostavnosti u dom.

Odaberite komade namještaja koji imaju dvostruku ulogu

Minimalistički domovi nisu prepuni namještaja, stoga komadi koji ga čine moraju imati dvostruku funkciju. Višenamjenski komadi namještaja koji imaju skriveno spremište ključni su za postizanje minimalističkog dizajna. Ovakav namještaj omogućuje da manje toga bude u prostoru a uz to sakriva sve dodatne predmete ili nered.

Unesite u prostor biljke i prirodne elemente

Biljke su jednostavan način za dekoriranje prostora bez dodavanja previše dekora ili namještaja koji bi mogli umanjiti minimalistički dizajn. Elementi poput prirodnog drva ili velikih kristala donose ljepotu dok stvaraju ugođaj u prostoru.

Prigrlite pravilo “jedan unutra, jedan van”

Zapanjujuće je koliko možemo sakupiti stvari u kratkom vremenskom razdoblju. Kuhinjske ladice i ormari nekako se s vremenom napune nebitnim i neiskorištenim proizvodima koji skupljaju prašinu.

Ukoliko je to slučaj i kod vas, vodite se pravilom da za svaku novu stvar koju unesete u dom bacite jednu staru koju više ne koristite, to može pomoći u stvaranju ravnoteže u prostoru i izbjeći osjećaj skučenosti. Uvijek ostavite dovoljno praznog prostora da sve energično diše.

Neka bude jednostavno

Prilikom odabira komada za minimalistički dizajn, dajte prioritet jednostavnim oblicima i neutralnim monokromatskim bojama. Vizualno su ugodni i donose toplinu u prostor.

Posljednje, ali ne najmanje važno, stvaranje minimalističkog doma je proces i ne morate ga postići preko noći.