Kakav radni stol odabrati za svojeg školarca?

Sep 2, 2022 | Ideje i savjeti

Jedan od bitnijih elemenata u dječjoj sobi je radni stol za kojim djeca provode mnogo vremena učeći i pišući zadaću. Osim što ga treba bojom i dizajnom prilagoditi ostalom namještaju, važno je pripaziti i na nekoliko drugih stvari.

Kako djeca u toj dobi imaju mnogo stvari, od knjiga i bilježnica do bojica i raznih igračaka, potrebno im je osigurati dovoljno mjesto za odlaganje kako soba ne bi bila neuredna. Stoga je pametno birati stolove s dodatnim ladicama i policama, ali i naučiti djecu da sami slažu i organiziraju svoje stvari kako bi stekli naviku za kasnije. Ako ipak želite jednostavan stol, stavite policu pokraj ili u blizini stola.

Kako bi spriječili nepravilno držanje i druge zdravstvene probleme koji dolaze zbog učestalog sjedenja, bitno je odabrati visinu stola koja odgovara vašem djetetu – ni previsoko, ni prenisko. Ako pak računate s time da će isti stol koristiti dulje razdoblje, nabavite stolicu na kojoj se može regulirati visina i prilagodite ju visini stola.

Stol treba staviti na poziciju gdje ima dovoljno prirodnog svjetla, ali svejedno osigurati i dobru stolnu svjetiljku.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more