Unošenje tamnih boja u prostor jedna je od najneustrašivijih odluka u uređenju koju možete donijeti, bilo da se radi o o tamno plavoj, ugljen sivoj ili – za istinski hrabre – crnoj boji. Tamni zidovi u prostoru pokazuju samopouzdanje, a to puno govori o vlasniku.

Zidovi dubokih tamnih nijansi iznimno su elegantni a ujedno vam mogu otvoriti nove mogućnosti pri korištenju boja u ostatku prostora. Upravo zato u nastavku dijelimo nekoliko inspirativnih ideja kako koristiti tamne boje u domu:

Kako bi se izbjegao tmurni učinak, preporučujemo bojanje zida tamnom nijansom u samo jednoj ili dvije prostorije u domu. Efekt prelaska iz svijetle boje u tamnu ključan je za interpretaciju prostora.

Završna obrada jednako je važna kao i boja koju odaberete. Sjajni zidovi odišu s više glamura, dok mat završna obrada donosi nešto smireniju atmosferu prostora.  

Čak i odvažne boje poput ružičaste ili žute izgledaju iznimno sofisticirano u kombinaciji s tamnim bojama.

Ako želite da se vaša umjetnička djela zaista ističu, crna ili druge tamne boje djeluju kao nevjerojatna podloga i pridonose još boljem dojmu umjetnina.