Antikni detalji u domu

May 27, 2022 | Ideje i savjeti

Uz velik izbor novog i modernog namještaja, često svome domu želimo dati poseban štih. Jedan od načina za to je unošenje malih antiknih detalja u interijer. To mogu biti dekoracije poput vaza, okvira za slike, svijećnjaka, satova….
Takvi detalji mogu biti nešto što ste naslijedili od svojih predaka ili ste pak pronašli na buvljaku i sličnim mjestima. Nije loše ni povremeno proviriti na stari tavan, možda se baš tamo nađe nešto vrijedno. Ponekad je potrebna restauracija, ali s obzirom na to da se radi o sitnim komadima, to najčešće ne zahtijeva velika izdavanja ni dugotrajne radove.
Takvi predmeti često sa sobom nose neku priču i značaj. Upravo je to ljubiteljima antiknog namještaja jedan od kriterija odabira prikladnog detalja za njihov dom. Zemljopisno podrijetlo, nastanak tog proizvoda, stil izrade, prethodni vlasnici i razne druge informacije čine ove predmete posebnim i vrijednim.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more