5 nadolazećih trendova za uređenje kuhinje

Sep 5, 2021 | Ideje i savjeti

Da dijelimo nagradu za prostor u kojem smo proveli najviše vremena u posljednje vrijeme, zasigurno bi otišla u kuhinju. Budući da smo bili primorani provoditi puno više vremena nego inače u našim kuhinjama, ne čudi nas činjenica da kreće vrijeme renovacije i uređenja upravo tog prostora.  Naravno, uz to se vežu i nezaobilazni nadolazeći trendovi za uređenje kuhinja. U nastavku donosimo top 5 trendova koji će vladati u sljedećoj godini:

Rasvjetna tijela od tkanine i pletiva

Oprostite se od glomaznijih lustera u industrijskom stilu u korist tkanenih materijala i minimalnog metalnog dizajna. Lusteri od tkanina, pletiva i prirodnih materijala otvaraju pogled prema stropu kuhinje, što uravnotežuje izgled gornjih ormarića i pruža osjećaj prozračnosti u usporedbi sa svojim prethodnicima.

Umjetnička djela

Tipično, kuhinja i kupaonica nisu prva mjesta na koja pomislite pri postavljanju umjetničkih djela, ali postavljanje vintage grafika i slika u kuhinju sve popularniji je trend u posljednjih nekoliko godina. Ako želite ukomponirati ovaj trend, postavite umjetnine dalje od štednjaka ili mjesta sklonih prskanju.

Sudoper kao wow komad

Umjesto slijepog praćenja dizajna, tamnije završne obrade i različiti materijali zauzimaju pozornost, ali u tradicionalnim izvedbama. Sudoper u stilu seoske kuće u mat brončanoj završnoj obradi ili ugradbeni sudoper u crnoj boji su must have komadi u nadolazećoj godini. A ono najbolje u prednosti su u odnosu na bijeli klasični sudoper –  Lakše je održavati čistoću a tragovi od korištenja će biti minimalni.

Zelena

Po uzoru na ostale prostoje doma, različite nijanse zelene boje hit su i u uređenju kuhinja. Izbor nijansi je uistinu velik, dok će se neki odlučiti za prigušeniju boju kadulje, ne zaboravite ni na duboku boju smaragda ili pak lovačko zelenu. Zelena može biti dramatična i hrabra ali i funkcionirati gotovo kao neutralna boja. Osim toga, lijepo se uparuje s mnogim drugim bojama i materijalima. Koristite ju kao osnovnu boju ormarića i pločica.

Različiti oblici pločica

Razmislite o van standardnim oblicima. Pravokutnici, dijamanti, šesterokuti i sve vrste neobičnih oblika apsolutni su must have. Pločice velikih dimenzija u neutralnoj boji iznimno su zanimljive i svestrane. Umjesto sjajne završne obrade, birajte one u mat izvedbi.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more