Galerijski zid

Oct 6, 2021 | Ideje i savjeti

Upravo ste se preselili u novi stan. Nakon mjeseci uređenja napokon imate osnovne stvari – kauč, stolić za kavu i tepih. Zašto onda vaš dnevni boravak ne izgleda onako kako ste zamišljali? Odgovor je jednostavan: nedostaje vam zid s umjetničkim djelima. Kada je riječ o spajanju prostora, to je vaše tajno oružje (i nije više rezervirano samo za maksimaliste).
Znamo da ponekad može biti teško apstraktno sagledati prostor, pogotovo onaj u kojem živimo – većina nas običnih smrtnika nije blagoslovljena okom za detalje. Zato smo sastavili pregled najnovijih trendova za sastavljanje zida s umjetninama. Donosimo 4 glavne točke izrade zida s umjetničkim djelima koje možete isprobati u novoj godini…

ODABERITE RAZNOLIKU TEMU
Za neke je odabir komada za ovakav zid zabavan i kreativan način za provesti poslijepodne. Za druge, to može biti mukotrpan proces. Kako odabrati koju stranu svoje osobnosti prikazati? Naš savjet: Najvažnija stvar u stvaranju vašeg zida je namjera ili priča koju želite ispričati.
Ako se borite s tim gdje početi, vješto pomiješajte djela različite veličine i kvalitete, to može biti bilo što od umjetnina, poznatih otisaka, obiteljskih fotografija ili dječjih radova.

ODABERITE PALETU BOJA
Vjerojatno se pitate kako bi se svi ovi jedinstveni i razni predmeti trebali spojiti (bez da izgledaju kao miks svega i svačega). Iako je ovakav zid kreativan, postoji jedno pravilo dizajna koje treba ukomponirati: dosljedna paleta boja. Dobra je ideja odrediti jedan određeni komad u svojoj kolekciji koji ćete koristiti kao inspiraciju za cijelu kolekciju.

NEOČEKIVANI KOMADI
Dani matchy-matchy dekora su odavno prošli, a personalizirani detalji sa značenjem zauzeli su svoje mjesto. Budite kreativni! Složite svoj zid od neočekivanih predmeta poput vintage torbica, uokvirenih komada tapeta, jednostavnih i jeftinih skica i / ili umjetnina. Koristite različite komade. To pomaže da prostor ostane zanimljiv i daje mu karakter.

NEOBIČAN RASPORED
Počnite stavljanjem najvećih komada na prvo mjesto i gradite oko njih … Ovo će biti vaša polazna točka za postavljanje svih ostalih komada. Pokušajte postaviti drugi po veličini komad dijagonalno od najvećeg komada – bilo da je to odmah pored ili na suprotnoj strani zida. Sada samo trebate popuniti malo praznog prostora između i oko njih.
Ako vam se veliki, apstraktni zid čini pretrpanim, i dalje možete koristiti manji broj djela bez zagušivanja prostora. Jedan od načina za to je odabir dimenzijama manjih umjetničkih djela i uokvirenih fotografija s puno bijelog prostora. Ili, ako ste spremni za izazov, počnite s jednom fotografijom, slikom ili predmetom koji vam se sviđa. Zatim pokušajte pronaći komplementarna djela ili komade. Ako uspijete ovo izvesti, jamčimo da će vaš prostor imati cool, Soho-art-galerijsku vibru.

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more