Kako kombinirati različite stilove namještaja

Aug 6, 2021 | Ideje i savjeti

U današnje vrijeme sve je manji broj zaljubljenika u dizajn koji namještaju prostor setovima namještaja. Iako je lako upasti u zamku praćenja određenog trenda – bilo da se radi o antiknom, skandinavskom ili tradicionalnom stilu – najzanimljiviji prostori su upravo oni koji kombiniraju elemente iz više razdoblja i stilova.

Kombiniranje namještaja iz različitih razdoblja i stilova može biti zabavno, pogotovo ako to nikada prije niste radili. Kada počnemo uređivati svoj dom, trgovine s velikim izborom i ponudom često su prvi korak pri opremanju osnovnim namještajem: kvalitetnim sofama, čvrstim krevetima i prostranim stolovima. No, nakon što pribavite bazne komade namještaja, otvara se prilika za dodavanje manjih komada namještaja, antikviteta, dekoracija i detalja kako bi upotpunili izgled doma.

Nadamo se da ste sada spremni krenuti u potragu za savršenim vintage komadom koji ćete dodati svom modernom domu?

Evo nekoliko sigurnih savjeta za dekoriranje i uređenje koji će vam pomoći da počnete kombinirati različite stilove namještaja:

Zadajte si temu ili smjer kojim ćete se voditi cijelim putem uređenja

Odaberite paletu boja koju ćete koristiti

Poigrajte se modernim umjetničkim djelima

Pripazite na odnos dimenzija ključnih i dekorativnih komada namještaja

Koristite različite materijale i strukture

I za kraj …..uživajte u cijelom procesu!

Nastavi čitati

Nastavi

Kako uklopiti privatne fotografije u interijer?

Želite ukrasiti svoj dom privatnim fotografijama, a nemate ideju kako? U nastavku vam donosimo nekoliko mogućnosti koje će dati šarm vašem domu, ali i toplinu jer ipak su u pitanju vaše uspomene. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu dijeli Harvey’s House...

read more

Crno-bijeli svijet

Uređenje doma u crno-bijeloj boji veliki je hit posljednjih godina. Za osobe koje vole minimalističko uređenje, ovo je odličan izbor. I crna i bijela samostalno, a osobito u kombinaciji, pružaju elegantan i luksuzan izgled. Pogledajte ovu objavu na Instagramu. Objavu...

read more