Stakleni terariji za biljke mogu dom učiniti šarmantnim uzimajući u obzir ekonomičan i ekološki prihvatljiv koncept. Biljke ovakvog tipa savršene su za život u stanu, ali će i kući donijeti drugačiji oblik vrtlarstva. Poznato je da zelenilo opušta i takvo uređenje doma donosi brojne prednosti, a naročito ističe određenu ljepotu koja se možda ne može dobiti od drugačijih posuda za biljke.

S obzirom na raznolikost vrsta i oblika biljnih terarija, u velikom izboru možete izabrati opcije koje su usklađene sa stilom ili uređenjem vašeg doma. Stakleni terariji s biljkama uljepšavaju prostor refleksijom svjetla i svježom zelenom bojom, upotpunjujući središnje dijelove stolova ili atraktivne zidne dekoracije.

Biljne terarije postavite kao ukras, a upravo zbog toga uzmite u u obzir vrstu biljke koja će ga krasiti. Terarije sklonite od izravne sunčeve svjetlosti i ekstremnih temperatura, a birajte biljke koje se lako prilagođavaju okruženju, podnose visoku vlažnost i sjenu.  Najbolji izbor su dugotrajne biljke koje se lako održavaju i nema potrebe za njihovim svakodnevnim zalijevanjem, a to su sukulenti.

Osim biljkama, terarij možete ukrasiti i dodatnim materijalima poput kamenčića, drva ili pijeska. Ako želite uskladiti svoju dekoraciju s modernim uređenjem doma, možete se poigrati s geometrijskim terarijima. Za one kojima je interijer rustikalnog karaktera preporučujemo biljni terarij s lampionima. Začinite svoj dom s nekoliko biljnih terarija te doživite ugođaj mira i prirode svaki put kada uđete u prostor.